Des de l'1 de juny de 2013 és obligatori disposar del certificat energètic i de l'etiqueta energètica per a cada edifici existent o part d'ell (pis o local comercial) que es vulgui vendre o llogar, així com parts d'edificis ocupats per l'administració pública amb més de 250m2.

Els certificats energètics han de ser subscrits per tècnics competents, una vegada es realitza la visita a l'immoble a qualificar i es realitza la presa de dades necessàries sobre les instal·lacions i es coneixen les característiques constructives de l'edifici, així com la presa de mesuraments necessaris per a la realització de plànols. Després d'obtenir la qualificació es redacta el certificat en el qual es reflecteixen les conclusions del treball del tècnic i altres apartats requerits pel Reial decret 235/2013.

 

QUI NECESSITA UN CERTIFICAT ENERGÈTIC?

 Fonamentalment podem establir tres grans grups:

 - Propietaris amb intenció de vendre els seus habitatges. Per dur a terme aquesta operació, és necessari presentar el certificat d'eficiència energètica de l'habitatge a la persona interessada en la seva compra.

 - Qualsevol habitatge que es desitgi llogar haurà de comptar amb el certificat energètic en vigor, excepte parts d'immobles aïllats amb superfície útil inferior a 50m2 (com per exemple un aparcament privat).

 - Aquelles comunitats de propietaris que desitgin optar a ajudes o subvencions per realitzar determinades obres de manteniment i/o rehabilitació, necessiten comptar amb el denominat informe d'avaluació de l'edifici, el qual està compost per diversos documents i un d'ells és el certificat energètic.

 
Cal destacar que la llei indica que la qualificació energètica de l'immoble ha de ser mostrada en els anuncis de lloguer i venda d'immobles.

 

 TARIFES

Ús

Superfície

Tarifa

Habitatge

Fins 100m2

112,50€ *

Habitatge

Mes de 100m2

142,50€ *

Locals

Segons ús i superfície

 * Els preus inclouen l'IVA i les taxes administratives.